8 listopada – Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania

8 listopada – Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania

Cześć, kochani! Dzisiaj jest 8 listopada, czyli Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. To świetna okazja, żeby podzielić się z Wami kilkoma prostymi i pysznymi produktami, z których przygotujecie zdrowe posiłki. Zdrowe jedzenie nie musi być nudne ani trudne do przygotowania. Wręcz przeciwnie, może być kolorowe, smaczne i pełne witamin i składników odżywczych. Oto moje propozycje produktów, które z pewnością zadowolą Wasze podniebienia i poprawią Wasze samopoczucie.

Makaron świderki z zielonego groszku 250g Bartolini

Bezglutenowy makaron dla miłośników połączenie tradycji z nowoczesnością. Makaron przygotowany został z mąki z zielonego groszku w formie świderków (fusilli) w zielonym, efektownie wyglądającym w różnych daniach kolorze.

Makaron ten charakteryzuje się niską kalorycznością oraz dużą zawartością wartości odżywczych: białka, błonnika, witamin i minerałów. Idealny dla osób kochających dania z makaronem i będących na diecie bezglutenowej. Wśród makaronów wyróżnia się dużą zawartością białka.

Doskonały do makaronów z sosem warzywnym lub mięsnym, dodatek do zup, zapiekanek i sałatek makaronowych.


Jagoda kamczacka bez dodatku cukru 115% owoców firmy Natjun (małego, polskiego dostawcy) to wyjątkowa gratka dla miłośników zdrowego odżywiania, bowiem 100 g finalnego produktu uzyskane zostało tutaj ze 115 g owoców jagody kamczackiej. Mamy więc do czynienia z wyjątkowo prostym, a przy okazji przejrzystym (czytelna etykieta) składem: owoce koncentrat soku jabłkowego. Żadnych innych dodatków, żadnych środków konserwujących.

Składniki:
owoce jagody kamczackiej (115g owoców zużyto na 100g produktu), koncentrat soku jabłkowego
Produkt pasteryzowany. Bez substancji konserwujących. Zawiera naturalnie występujące cukry.


Budyń o smaku malinowym z malinami bez dodatku cukru Vitally Food BIO, 38g

Budyń o smaku malinowym z malinami bez dodatku cukru BIO Vitally Food marki Wodzisław to w 100% naturalny, ekologiczny produkt, w którego składzie znajdziemy skrobię, maliny liofilizowane oraz czerwony burak w proszku – wszystkie to certyfikowane składniki ekologiczne. Budyń charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i może być spożywany zarówno przez wegetarian, jak i przez wegan (nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego). Chętnie sięgną po niego osoby, które pragną odżywiać się zdrowo, a także ci wszyscy, którym zależy na ograniczeniu lub całkowitym wyeliminowaniu ze swojej diety niezdrowego cukru.

Składniki:
Skrobia*, maliny liofilizowane* 5,3 %, burak czerwony w proszku*, naturalny aromat.
* certyfikowany składnik ekologiczny

Zapraszam do sprawdzenia innych produktów (kliknij TUTAJ) i gotowania!